Sport en Recreatie

 
Sport en Recreatie

logo-hofnar

 De Hofnar

Kijk voor informatie en programma van theater De Hofnar op hun website.

 

logo-kansplus

Eetcafé Valkenswaard
Eetcafé voor mensen met een verstandelijke beperking. 1e en 3e dinsdag van de maand, van 17.00 - 19.00 uur in het restaurant van het Cultuurcentrum De Hofnar.

Aanmelden: Telefonisch of per e-mail uiterlijk donderdags voor de 2e of 4e dinsdag van de maand bij Wil Leuverink. Tel.nr. 040-2016026 of e-mail
Kijk voor meer informatie op hun website.

logo-dansen

Friday Night Specials
Dansclub voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor informatie over mogelijkheden plaats en tijd kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw A. van Hout. telefoon: 040 - 2044513. Stichting De Hijskraan

 

logo-gehandicaptensportnederland

Gehandicaptensport Nederland
Het kenniscentrum van de gehandicaptensport. Sport en bewegen maakt mensen met een handicap 'fit' voor het leven. Dat is de visie van Gehandicaptensport Nederland, het kenniscentrum van de gehandicaptensport.

 

gehandicaptensport-startpagina

Gehandicaptensport Startpagina
Deze pagina geeft een overzicht van diverse zaken met betrekking tot gehandicaptensport. Kijk voor meer informatie op hun website.

 

logo-hsv

Hengelsportverening Venbergen
Hengelsport voor mensen met ASS, een verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperking. Dagelijks mogelijk bij vijvercomplex De Weteringen.
Kijk voor meer informatie op hun website of e-mail.

 

logo-kansplus

Disco d'n Opkikker
D'n opkikker is een discoavond die 6 x per jaar wordt gegeven. Het is een instuif voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 16 jaar. In café-zaal Lugano aan de Leenderweg 42, Valkenswaard. Kijk voor meer informatie op de website van Kansplus of e-mail.

 

logo-kansplus

Ontspanningsclub De Uitlaat
Ontspanningsclub in De Hofnar voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 16jaar. Op donderdagavond speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Kijk voor meer informatie op de website van Kansplus.

 

pcd-logo

Petanque Club Dommelen '84
Petanque club die toegankelijk is voor mensen met een beperking en ook met een rolstoel bereikbaar. Secretariaat en inlichtingen: Mw. J. Haanstra-Lamsma. tel.: 040 2018214 of e-mail.
Kijk voor meer informatie op hun website.

 

logo-pcdb

PC Dommels Boeleke
Pétanque Club, aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond. De club beschikt zowel over buiten- als binnenbanen. Ook mogelijk voor mensen met een lichamelijke en een verstandelijke beperking. De toegankelijkheid is ooit door een werkgroep van het platform vastgesteld. Kijk voor meer informatie op hun website.

 

logo-scootmobielclub

Scootmobielclub
Onze vereniging stelt zich tot doel, de omstandigheden van de scootmobiel gebruikers te verbeteren en uit hun sociaal element te halen door het ontplooien van activiteiten, welke er op gericht zijn om de gebruikers van Scootmobielen meer veiligheid en plezier aan te bieden. Kijk voor meer informatie op hun website.

 

 SHOS Logo

Stichting geHandicapten Op Ski’s
Zij begeleiden iedereen met elke vorm van beperking, met staand skiën, zitskiën en snowboarden, op alle indoor sneeuwbanen in Nederland, het hele jaar door! Geheel vrijwillig! Ook in Valkenswaard bij Montana.

 

 logo Sportlight

Sportlight
Onder de naam Sportlight zijn de samenwerkende gemeenten aan de slag gegaan om passend sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking (mensen die minder gemakkelijk kunnen sporten of bewegen) dichtbij huis vindbaar te maken. Door bundeling van kennis, kwaliteit, menskracht, accommodaties en financiën is het doel de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking in de regio Eindhoven structureel te verhogen.< /p>

Heb je vragen, neem contact op met de regiocoach Astrid van Deursen:  astrid.van.deursen@valkenswaard.nl    of   tel: 06 51 55 96 62   Op deze website kun je nadere informatie vinden.

 

logo kansplus

Sportinstuif de Bengels
Sportinstuif voor mensen met een verstandelijke beperking, op maandagavond in de gemeentelijke gymzaal aan de Pastoor Heerkensdreef. Kijk voor meer informatie op de website van Kansplus of e-mail.

 

logo ttv

Tafeltennis Vereniging Valkenswaard
Tafeltennis is een sport voor iedereen: jong en oud kunnen aan deze sport plezier beleven en iedereen kan het spelen op zijn of haar niveau, recreatief of in competitieverband. Bij Tafeltennisvereniging Valkenswaard wordt het spelletje zowel recreatief als op wedstrijdniveau gespeeld. Ook zijn er mogelijkheden voor mensen met een beperking. Kijk voor meer informatie op hun website.

Adres: Hertog Hendrikstraat 3, 5552 KK Valkenswaard Tel. 040 – 2042074

 

logo-svv

Voetbal-G
Mogelijkheid om te voetballen voor mensen met een verstandelijke beperking. Op woensdagavond. Begeleiding: Ton van Hees, bereikbaar op: 040-2018392, 06-25040289 of e-mail. Kijk voor meer informatie op hun website.

 

logo kansplus

Zwemclub de Dolfijnen
Zwemmen voor mensen met een verstandelijke beperking. Op zaterdag van 11 - 12 uur, in zwembad De Wedert. Kijk voor meer informatie op de website van Kansplus of e-mail.

© 2020 Stichting Platform Gehandicapten Valkenswaard - Forever happy online with a GraagGoedOnline.nl cloud website or webshop - Sitemap