ReadSpeaker - website voorlezen

Aftrap campagne Nederland onbeperkt

Mensen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking moeten in Nederland onbeperkt mee kunnen doen: of het nu gaat om werken, wonen, studeren of bijvoorbeeld sporten. De campagne ‘Nederland Onbeperkt’, is op 14 oktober 2016 afgetrapt door Esther Vergeer en Femke Halsema en heeft als doel mensen met een beperking zichtbaarder te maken in de samenleving.

Ook oud-rolstoeltennisster Esther Vergeer en Femke Halsema, voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, delen hun eigen boodschap. Daarmee geven zij het startsein voor de campagne ‘Nederland Onbeperkt’.

“De campagne betekent dat mensen met een beperking zichtbaarder worden in de samenleving en uiteindelijk in alle opzichten volledig kunnen meedoen met mensen die geen beperking hebben”, vertelt Johan van Ruijven, woordvoerder van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. “Of het nu gaat om bijvoorbeeld het vinden van een baan, woning of opleiding of om de toegankelijkheid van openbaar vervoer of gebouwen. Mensen met een beperking laten in de campagne zelf zien wat ‘Nederland Onbeperkt’ voor hen betekent en wat ze nodig hebben om verder te komen. “We werken met een panel van twaalf mensen, die verschillende beperkingen hebben: lichamelijk, verstandelijk of zintuiglijk”, legt Johan uit. “Zij vertellen hun verhalen, die we plaatsen op onze Facebookpagina. Zij zijn de campagne. Hun echte verhalen – artikelen, blogs, vlogs, foto’s, bijschriften, et cetera – geven inhoudelijk invulling aan de campagne.”

Kijk op Facebook en Twitter

decoratief
Terug naar boven