ReadSpeaker - website voorlezen

'Onbeperkt genieten' in de Oisterwijkse Bossen

Het was op 16 okt dit jaar een belangrijke dag in het Brabantse. Op het landgoed "Groot Speijck" werd in het kader van de week van de toegankelijkheid voor iedereen een grote manifestatie gehouden samen met Natuurmonumenten en de Postcode Loterij. Deze laatste heeft een flinke donatie gegeven om dit mogelijk maken.

Een aantal van onze Platformraadsleden bezochten dit evenement: Er is in het prachtige bos van Oisterwijk een rolstoel wandelpad aangelegd waar iedereen met rollator, kinderwagen en rolstoel terecht kan. Je loopt over een breed pad en soms leidt dit ook over bosgrond dat lekker zacht is en prima rolt. Ook was er een speelplaats voor kinderen met en zonder handicap die samen spelletjes deden. Een vrachtwagen heeft een aantal rolstoelen geleverd zodat iedereen een speciaal uitgezet parcours kon rijden met de nodige ingebouwde handicaps. Ook kinderen werden aan het werk gezet onder de noemer "Samen spelen" door de speeltuinbende. Wie heeft er wel eens met een rolstoel gereden met ovenwanten aan om te voelen hoe het is als je jouw handen niet goed kan gebruiken?

Hoe bouw je samen een hut als je doof of slechthorend bent? Hoe maak je heksensoep en pomp je een emmertje vol met handen die niet goed werken of de pomp die een beetje op een verhoog staat en je met je stoel er niet bij kan komen?

Binnen de kortste keren waren er groepjes gevormd, kinderen in een rolstoel en een maatje erachter om te helpen. Dit alles in het kader van de Week van de Toegankelijkheid en Agenda 22 waar ook onze gemeente zijn/haar handtekening onder heeft gezet.

Man in rolstoel op het rolstoel wandelpad
Terug naar boven